2012. november 24., szombat

Rég mentem be moziba jó filmre

Nem gyakran járok moziban.
Kis kakast, és Primanima kivéve (mert ezek animációs film fesztiválok) A sötét lovag: Felemelkedést/ The dark knight Risest néztem meg moziban, ami... hát... kár volt költenem rá... szerintem nem jó a Batman-nak ez a "valós szerű" világ, meg nekem volt más bajaim vele, mert most nem erről akarok pampogni. 

Amiről szeretnék beszélni az a ParaNorman!!! 

Ugyan Anilogue keretein belül láttam, de első 3D-s mozi élményem (jó tudom... inkább spóroltam a mozi jeggyel eddig).
Magyarországon valószínűleg most ezen a hétvégén lehet (lehetett) megnézni, mert néztem a neten. De ha van még lehetőség moziban megnézni, akkor tett meg!
Rám nagyon régen hatót így egy film. Jó ott van, hogy nagyon szeretem a báb animációkat, de de de... ez nagyon jól eset a pici lelkemnek. 
Jó... nem hiányzott nekem a 3D mozi. Szerintem egy sima vetítés is ugyan úgy hathat, de volt pár olyan jelenet, ami nagyon király volt 3D-sen. 
Szerintem úgy mond egy "gyerek film, sorozat" akkor jó, mikor minden korosztály élvezi, és ParaNorman egy jó kis példa rá. Első sorban gyerekeknek készülhetett (12-es film, de gyerek filmnek gondolom), mert Amerikában (első sorban), és Európában animációs filmet gyerek filmként lehet a legjobban eladni, a szokások, és "hagyományok" miatt (erről tudnék mit mesélni). Meg szerintem ennek a filmnek jobb kampánya volt, mint Coraline-nak (azért hoztam fel, mert úgy reklámozták, hogy ők csinálták). ÉS jobb is, mert Coraline ugyan egy nagyon jó pofa kis történet, és Neil Gaiman-nek köszönhetjük a történetet, de nem hozott nekem élményt a látványa, és a története sem. Itt a ParaNorman-ban meg a gegek, és a fordulatok telitalálat volt, és egy nagyon jó válasz a zombi témára (nem spoilre-zek). 
Inkább vicces, mint komoly, annak ellenér, hogy szóba kerül a társadalmi megkülönböztetés/ kiközösítés iskolában, ami most (lásd MTV, meg amúgy is) menő, meg azért lerágott csont, mert elég gyakran ezt az alap konfliktust hozzák elő gyerek/tini filmekben. Azért elég sután volt ábrázolva ez a dolog, tán azért mert nem hagyták sok időt arra, hogy szájba rágják nekünk, hogy van jellem fejlődés, és a társadalom elfogadja a szokatlan tényt, vagy is nem annyira katartikus számomra a váltás, de nem volt annyira zavaró (sőt jobb is így), mert nem ez volt az első számú üzenete (nem spoiler-zek).
Na itt egy kis kedv csináló hozzá:És meg mutatok egy trailer-t, ami szerintem érdekes lehet. Nem egy nagy film művészeti műremek, és valószínűleg nem úgy fogok kimenni a moziból utána, mint ParaNorman-nál, de aki nem látta benyomom ide. Könyv feldolgozás, DE NEM Twilight!!! Szerintem tervezem, hogy megrendelem a könyvet, mert engem érdekel a története... na. többet nem beszélek róla, inkább pörögjetek előzetes zenéjére.Majd később jelentkezek munkákkal is. Csak csak csak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése